Pasta Reyonları Hakkında Bilgi
Pastane dolapları, pasta reyonları bünyesinde kullanılan bir ürün olarak tanımlanabilir. Pek çok çeşidi bulunan pasta reyonu, çeşitli dolaplardan meydana gelebilmektedir
Pasta Reyonu Nedir?
Lokanta, kafe, tatlıcı ya da buna benzer olan işletmelerde ürünlerin yer aldığı ve teşhir ettiği dolaplara pastane dolabı adı verilmektedir. Pastanelerde pasta reyonları etrafı cam malzemesi ile kaplı olan ürünlerdir. Bu dolaplar içerisinde bulunan bazı özellikler bulunmaktadır. Ürünleri oda sıcaklığında tutulması ve bozulmaması için belirli özellikleri sağlaması gerekmektedir. Pastaneler en çok kullanılan alanları olmasının nedeni ise çikolata ya da benzer ürünlerin erimemesi ya da bozulması sebebi ile soğutma sistemi olarak kullanılmaktadır. Metropol Soğutma, pek çok dolap çeşitlerinin hizmetini veren bir firma olarak bilinmektedir.
Pastane Reyonları Ne İşe Yarar?
Poğaça ve börek tezgahları da pastane reyonları içerisinde yer almaktadır. Bu dolaplar yaş pastaların tam tersi olarak ısıtmalı olarak dizayn edilmektedir. Poğaça ve simit gibi ürünler genel olarak ısıtmalı dolaplarda kullanılsa da bazı işletmeler tarafından ısıtmasız kullanılır. Pasta ekmek dolaplarının ise fırıncılar tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Cephe pasta reyonları ise işletme ön camı ile birlikte üretilmektedir. Adının cepheden gelmesinin nedeni de bu olarak sayılmaktadır. Köşe pasta reyonu olarak da adlandırılabilir. Cephe pasta reyonları daha fazla kuru pasta, kurabiye ve baklava gibi pastane ürünleri için kullanılmaktadır. Çikolatalı pasta ya da yaş pasta gibi ürünler ise yaz aylarında bozulma ya da deforme olma durumlarını yaşayabilmektedir. İstenen ölçülerde dolapların ayarlanması ise işletmeye ve firmaya uygun olacak şekilde belirlenmektedir.
Pastane Reyonları Türleri Nelerdir?
Genel olarak en az 1 metre ve daha üzerinde üretilmektedir. Mini boyda olan pasta dolapları için ise küçük işletmeler bünyesinde kullanımı daha fazla görülmektedir. İstendiği takdirde pasta reyonu özel üretim ile L pasta şeklinde dolaplar üretilebilmektedir. Eğer uygun görülürse ve uygun şartlar sağlanırsa oval şekilde de üretim sağlanabilir. Pasta dolapları dereceleri ayarlanabilen dolaplardır. 4 veya daha fazla sıcaklıklar ürün için ideal olarak kabul edilmektedir. Bu derecelerin mevsimlere göre ve havanın değişimine göre değiştirilmesi mümkündür. Güneş olan yerlerde perdeleme işlemi yapılması gerekmektedir. Pastane dolaplarının isimleri pek çok ismi ile tanımlanmaktadır. Bu isimler ayaklı, bombeli, boy, butik, börek, kafe, camlı ya da camsız, ekler, dönen, kare, ahşap, büyük, dik, dikdörtgen pasta dolabı şeklinde türleri bulunmaktadır.
Pasta Reyonu Fiyatları Hakkında Bilgi
Fiyat açısından bakıldığında pasta reyonu, büyüklük ya da küçüklük, soğutma düzeyi, kullanım amacına göre fiyatlandırma yapılmaktadır. Genel anlamda özel organizasyon kiralık dolaplar da bulunabilmektedir. Satın almaya göre daha uygun fiyata gelmektedir. Satın almadan önce özellikleri ve potansiyeli dikkate alınmalıdır. Pasta dolapları kullanım özelliğine göre yapılmaktadır. İlk önce kullanılacak yere göre proje yapılması gerekir. Malzemeler temin edildikten sonra hazırlanmaktadır.
Pasta Reyonu Kullanım Alanları Nelerdir?
Pasta dolapları, unlu mamül üreten kafelerde, pastanelerde ve fırınlarda kullanılmaktadır. En önemli özellikleri soğutucu, ısıtıcı ya da vitrin gibi alanların hepsinin bir arada tasarlanması olarak bilinmektedir. Bu sayede pasta gibi gıdalar uzun süre korunurken, soğukta muhafaza edilmektedir. Poğaça ve börek gibi gıdaların sıcak olması gerekmektedir. Bu sebepten dolayı sıcak dolaplar kullanılır ve sayesinde tazelik korunmaktadır.
Yüksek işlevli olan pasta reyonu, hoş ve çekici tasarıma sahiptir. Farklı farklı dereceler ile muhafaza edilen bölümler sayesinde güvenilir firmalardan temin edilmesi gerekmektedir. Yanlış tasarım ve kötü malzeme kullanılması sonucunda yeteri kadar ve istenilen performansı göstermeyeceği gibi bir de enerji sarf olmasına neden olabilir. Metropol Soğutma bu özellikleri tam yerinde kullanan ve kaliteli işler ortaya çıkaran bir firma olarak bilinmektedir.